Wat is gastouderopvang?

Als ouder wil je met een fijn gevoel van huis gaan en je kind met een gerust hart achterlaten. Je gaat voor die tijd al op zoek naar een geschikte oppas. Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang waarbij kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar worden opgevangen, meestal bij een gastouder thuis. De gastouder werkt als zelfstandige en hanteert een overeenkomst van opdracht en eigen uur tarief.


Een gastouder is aangesloten bij een erkend gastouderbureau die voldoet aan de wettelijke eisen waardoor u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Als gastouder moet jevoldoen aan bepaalde eisen om aangesloten te zijn bij een gastouderbureau zoals de benodigde diploma’s waaronder Kinder EHBO, een Verklaring Omtrent Gedrag van de gemeente, een RIE (risico inventarisatie plaats gericht op veiligheid en hygiëne), en een inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang. Het gastouderbureau voert de RIE jaarlijks uit bij de gastouderopvang thuis en ook de GGD kan jaarlijks een steekproef afnemen bij de gastouder thuis.

Wat zijn de voordelen van gastouderopvang?

  • Kleinschalig, alle aandacht gaat naar het kind 
  • Huiselijke sfeer
  • Altijd één vast iemand, dit is zowel voor de ouders als kinderen een vertrouwd gevoel.
  • U betaald per uur en niet per dagdeel
  • Meer rust, reinheid en regelmaat
  • Recht op kinderopvangtoeslag
  • Aansluiting op het dagritme van uw kind
  • Kwaliteit door de opgestelde selectie eisen van het gastouderbureau.
  • Er mogen maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar opgevangen worden. Of maximaal 5 kinderen wanneer zij allen jonger zijn dan 4 jaar, waarvan ten hoogste vier kinderen van 0 en 1 jaar oud, of waarvan twee kinderen van 0 jaar.

 

Gastouderopvang Mukkies is een kleinschalige kinderopvang voor maximaal 5 kinderen. Ik vind rust, reinheid en regelmaat belangrijk voor de kinderen. Ik wil de zelfredzaamheid van de kinderen bevorderen door ze zelf te laten ontdekken. Ik bied ontwikkelingsgerichte activiteiten aan. Het allerbelangrijkste vind ik, dat de kinderen bij mij kind mogen zijn! Door op een goede manier te communiceren naar de ouders toe, probeer ik de 'lijntjes' kort te houden. Dit is zowel voor de ouder als gastouder belangrijk. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb